toelichting waar u wat kunt vinden op deze site

Seizoenen
Hier kunt u alle uitslagen en eindklassementen terugvinden van competitie, beker, eindronde en Europese matchen.
In de eindklassementen staan de zakkers in het cursief geschreven en de stijgers en kampioenen in het HOOFDLETTERS. 
Van de laatste jaren zijn er ook resultaten van de jeugd- en damesploegen.
Wedstrijdfiches met opstellingen, doelpuntenmakers, toeschouwersaantallen, … zijn er voor alle Europabekerwedstrijden, alle eindrondematchen, voor beker en competitie vanaf 1995, voor oefenduels vanaf 2000 en van de invallers vanaf het seizoen 2002-2003.
In de laatste kolom van dit menu staan de links naar de spelerslijsten.  Voor een foto of meer info moet u de spelers opzoeken via het menu ‘spelers’!

Uitleg over de wedstrijdfiches
Deze kunt u bekijken door op de uitslag te klikken, behalve voor wedstrijdfiches van oefenduels en invallers, die staan samen per seizoen in één link.
In deze wedstrijdfiches hebben de spelers die in het vet gedrukt staan een verleden bij de tegenstander.
De ‘Man van de Match’ volgens het forum van de Supportersfederatie Malinwa vzw staat in hoofdletters.
De spelers die tussen haakjes staan achter de doelpuntenmakers zorgden voor de assist.
De cijfers boven de ploegopstellingen zijn de noteringen van goksite Unibet.
De statistieken over hoekschoppen, fouten, doelpogingen, … komen uit het Het Laatste Nieuws en Sport/Voetbalmagazine.
De ploegsamenstellingen in de wedstrijdfiches van oefenwedstrijden zijn onder voorbehoud omdat de scheidsrechterbladen niet altijd volledig worden ingevuld, vooral vervangingen zijn dikwijls niet 100% in orde.  Bij veel oefenwedstrijden werden de wissels van KV Mechelen overgenomen van www.kvm.be, bij de tegenstanders zijn deze dikwijls onvolledig…

Tegenstanders
In de tabel van de tegenstanders vindt u alle uitslagen per tegenstander, deze staan gerangschikt op plaatsnaam!  Om de uitslagen te zien moet u op de clubnaam klikken. 
Bovenaan in deze tabel staan links om rangschikkingen te zien hoeveel keer KV Mechelen tegen een bepaalde tegenstander speelde.
Via de tegenstanders kunt u geen wedstrijdfiches zien, deze moet u via het menu seizoenen opzoeken.

Spelers
In het menu ‘spelers’ kunt u deze alfabetisch opzoeken.  Momenteel zijn de meeste spelersfiches beperkt tot een foto.  Alleen de spelers die beginnen met een A, B of C hebben een uitgebreide infofiche, later worden de anderen ook aangevuld!
Spelerslijsten per seizoen en ploegfoto’s staan kunt u terugvinden in het menu ‘seizoenen’.

 Uitleg spelers- en trainersfiches
Veel informatie, zoals de clubs na KV, komen van diverse website en zijn soms onder voorbehoud wegens te weinig bronnen om de info te dubbelchecken.
Indien er geen verdere info is voor een speler, staat onder de fiche de datum of het jaartal tot wanneer de gegevens correct zijn!
Ook voor spelers die nog actief zijn staat er een jaartal vermeld tot wanneer de fiche is aangevuld.

Extra’s
Verder zijn er ook fiches van de trainers en voorzitters en is er voor de periode van Europees voetbal ook een apart menu voorzien.
Bij ‘extra’s’ staan nog tal van statistieken en lijstjes over doelschutters, rode kaarten, toeschouwersaantallen, gouden schoenen, rode duivels, meest verdienstelijke spelers, …

Bronnen
De uitslagen van de beginjaren zijn verzamelt met behulp van de uitgaven van de ‘Kroniek van het Belgisch voetbal’ en Foot 100 (www.foot100.be).